Община Етрополе спечели проект Грижа в дома в община Етрополе“, по

...
Община Етрополе спечели проект Грижа в дома в община Етрополе“, по
Коментари Харесай

Община Етрополе спечели проект „Грижа в дома в община Етрополе“

Община Етрополе завоюва проект „ Грижа в дома в община Етрополе “, по процедура BG05SFPR002-2.001 „ Грижа в дома “ по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 към Министерството на труда и обществената политика.

     На 30.11.2022 година, Община Етрополе подписа Административен контракт за разпределяне на безплатна финансова помощ за осъществяване на дейностите по Проект BG05SFPR002-2.001-0035-С01 „ Грижа в дома в Община Етрополе “ по Процедура BG05SFPR002-2.001 “Грижа в дома “, финансирана от Европейски обществен фонд плюс, посредством Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027. Общата стойност на отпуснатите финансови средства е в размер на 422 133.34 лева.

    Проектните действия започват на 01.12.2022 година и са за интервал от 13 месеца. В осъществяване на дейностите по плана ще бъде обезпечена грижа в домашна среда на 79 възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания. Основната цел на Проект „ Грижа в дома в Община Етрополе “ е да продължи обезпечаването на поддръжка в домашна среда за възрасти хора в неспособност за самообслужване и хора с увреждания, като по този метод се пази публичния интерес и се дава отговор на потребностите на популацията. Изпълнението на дейностите ще разшири опциите за даване на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, включително и в подтекста на възможни пандемични обстановки. Чрез осъществяването на дейностите по плана се цели да се доближи до най-уязвимите групи от популацията, които ще получат навременна и професионална поддръжка според от техните самостоятелни потребности, посредством даване на богат набор от услуги в домашна среда, в това число:

– Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания.

– Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, както и обезпечаване на превоз на личния състав, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Допустимо е също по този начин възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите).

– Предоставяне на лицата от целевата група на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с диетолог и други експерти при нужда.

     За реализиране на заложените действия се планува да бъдат назначени координатор, обществени служащи, психолог, здравна сестра, домашни помощници и водач. В осъществяване на плановите действия ще бъдат обезпечени и супервизия и образования на чиновниците, предоставящи почасови мобилни интегрирани здравносоциални услуги в домашна среда.

Очакваните резултати от реализация на плана са:

-Обхванати минимум 79 консуматори на интегрираните мобилни услуги.

-Подобряване на координацията и интеграцията на обществените услуги и обезпечаване на еднакъв достъп до обществени и здравни услуги на хората от уязвимите групи.

-Осигуряване качество на мобилните интегрирани здравно-социални услуги и психическа поддръжка, предоставяни по домовете на обхванатите лица.

-Индивидуализация на предлаганата поддръжка, по-точна оценка на потребностите и използване на мултидисциплинарен метод.

-Планиране и осъществяване на ограничения за обществено включване, при които потребностите и потребностите на „ обособения човек ” са сложени в „ центъра “.

-Прилагане на метод с висока степен на съдействие и връзка сред здравните, обществените експерти и експертите от други браншове.

-Споделяне на информация сред членовете на екипа, грижите за потребителите.

-Създаване на повсеместен проект за справяне с биологичните, здравословни, и обществени потребности на потребителя.

-Предоставяне на интегрирани услуги, предвиждащи опазване достолепието и независимостта на потребителя и реализирани при съблюдаване на главните етични и морални правила.

-Устойчивост на професионалния стрес и образуване на умения за справяне с деянията на синдрома на „ прочувствено прегаряне “ във връзка с наетите по плана лица.

-Повишена професионална подготвеност на наетите за работа по плана лица.

-Издадени удостоверения за извършените образования.

-Осигуряване качество на мобилните интегрирани здравно-социални услуги.

-Подпомагане професионалното и личностно развиване на личния състав, възстановяване работната среда и атмосфера, организацията на работа, като по този метод и изцяло спомага за повишение на качеството на работа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР